Brasil:

Klippe raste ut og traff turistbåt ved reisemål - minst sju døde

Minst sju mennesker er døde og tre savnet etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på en innsjø i Brasil.

Minst sju mennesker er døde og tre savnet etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på innsjøen Furnas i Brasil. Innsjøen er et populært turistmål. Foto: Andre Penner / AP / NTB
Minst sju mennesker er døde og tre savnet etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på innsjøen Furnas i Brasil. Innsjøen er et populært turistmål. Foto: Andre Penner / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst sju mennesker er døde og tre savnet etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på en innsjø i Brasil.

Lørdagens ulykke skjedde på Furnas-innsjøen i delstaten Minas Gerais.

BRASIL: Det meldes om flere døde etter at en bit av et fjell raste over flere turistbåter i byen Capitólia i Brasil. Video: Twitter Vis mer

Videoer på Twitter og andre sosiale medier viser hvordan turister kjører rundt i små båter på innsjøen nær en fjellvegg da et stort parti plutselig løsner og faller ned i innsjøen.

Flere av båtene ble truffet av steinmassene, og 32 er skadd. Ni av dem har blitt lagt inn på sykehus.

Sjefen for brann- og redningsetaten i Minas Gerais sa tidlig at så mange som 20 kunne være savnet, men tallet ble kraftig nedjustert etter at det ble klart at en god del hadde klart å ta seg til sykehus på egen hånd.

Brannmenn deltar i letearbeidet etter at en klippe falt ned og traff en turistbåt. Foto: AFP / NTB scanpix
Brannmenn deltar i letearbeidet etter at en klippe falt ned og traff en turistbåt. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Letearbeidet i innsjøen er satt på vent over natta av sikkerhetsårsaker, men andre letemannskaper fortsatte letingen sent lørdag kved.

Innsjøen Furnas er et populært reisemål og ligger om lag 420 kilometer nord for São Paulo.

Det har vært kraftig regn i området, og tjenestemenn sier det trolig var årsaken til at steinblokken løsnet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer