Klart råd til alle som skal kjøre på jobb

Det ser foreløpig greit ut på de viktigste innfartsårene til Oslo torsdag, men alle som skal ut å kjøre, får beskjed om å ta det forsiktig.

Snøværet skapte utfordrende kjøreforhold på veiene onsdag, som her på E18 mellom Drammen og Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Snøværet skapte utfordrende kjøreforhold på veiene onsdag, som her på E18 mellom Drammen og Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var snøkaos i Oslo-området onsdag, og torsdag morgen snør det igjen tett enkelte steder. Likevel ser det ut til at kjøreforholdene er greie på de store veiene, opplyser Vegtrafikksentralen øst.

– Brøytetogene har gått i skytteltrafikk og gjør alt de kan for å få det unna, så det går greit på innfartsveiene inn til Oslo. Man må beregne ekstra tid, avpasse farten og kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Tone Sorken til NTB.

– Vær litt forsiktig hvis du må bytte felt, for det ligger litt snø der. Og kommer man bak et brøytetog, så må man være tålmodig, sier hun.

Hold avstand

Det er blant annet tett snøvær ved Skulleruddumpa, der det var store problemer onsdag. Det snør også utover mot Asker.

– Hold avstand til bilen foran så du har mulighet til å stoppe hvis det skulle skje noe. Det kan se bart ut, men så er det glatt. Det blir vintervei i dag, sier Sorken.

Øst politidistrikt opplyser at det ser fint ut på veiene sørover mot Østfold, men at det er litt vanskeligere lenger nord. Det er imidlertid ikke meldt om store trafikale problemer.

– Vi hadde noen mindre trafikkhendelser i natt, men ingenting i morgentimene. Vi får se hvordan det går utover dagen, sier operasjonsleder Karianne Knudsen til NTB i 7.30-tiden.

Godt brøytet

Oslo-politiet opplyser at det har vært en rolig natt på veiene ettersom få har vært ute og kjørt.

– Det er ingen spesielle problemer foreløpig. Det har vært et par småstans på morgenen, men ingenting som hindrer den store trafikken, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til NTB.

– Det er vanskelig å spå framtiden, men hovedveiene er godt brøytet nå, så dette bør gå rimelig greit, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer