Klar for valgkamp: Har byttet ut «Erna er stjerna»

Med Høyre-buss og Høyre-båt setter statsminister Erna Solberg klampen i bånn på årets første valgkampturné. Den dreier seg om én ting: Fire år til i regjering.

Erna Solberg (H) på valgkampturné: – Nå gir vi jernet! Foto: Hanna Johre / NTB
Erna Solberg (H) på valgkampturné: – Nå gir vi jernet! Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nå skal vi gi jernet. Absolutt. Over hele Norge, sier Solberg til NTB før hun klatrer i den blålakkerte bussen prydet med en tegning av Høyre-lederen som gjør V-tegnet.

Slagordet «Erna er stjerna» fra 2017 er byttet ut med «Få fart på Norge».

– I år skal det handle mest om politikken, sier Solberg, som torsdag setter kurs for Hurdal, Hønefoss, Nøtterøy og Larvik.

Fredag og lørdag står sørlandsperlene Tvedestrand, Grimstad og Kristiansand for tur. I sistnevnte er det blant annet satt av tid til å besøke kaptein Sabeltann i Kjuttavika.

På turen skal Solberg rette søkelyset mot en rekke ulike temaer, som helse, idrett og frivillighet, utenforskap og ikke minst jobb- og verdiskaping.

– Hvorfor har du valgt Sørlandet som kickoff for valgkampen?

– Dette er områder der vi skal hente velgere. Sørlandet er et viktig område for Høyre, sier Solberg.

Nasjonalt har oppslutningen til Høyre falt til 21,6 prosent, 3,5 prosentpoeng lavere enn ved siste stortingsvalg. På Sørlandet er nedgangen enda mer markant, ifølge de siste lokale meningsmålingene.

I tidligere Aust-Agder får Høyre for eksempel bare drøyt 20 prosents oppslutning i den siste lokale målingen – mot 25,6 prosent i valget i 2017, viser tall fra Poll of polls.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer