Klar for svensk toppklubb

Erik Botheim er klar for spill for Malmö i svensk fotball. Han signerer en langtidskontrakt med storklubben.

Erik Botheim jubler for seriegull med Bodø/Glimt i 2021. Foto: Terje Pedersen / NTB
Erik Botheim jubler for seriegull med Bodø/Glimt i 2021. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Lyn-gutten kommer fra Salernitana, men fikk det ikke helt til å stemme på den italienske kysten. Det ble lite spilletid, og mange kamper som innbytter. I årets sesong fikk han bare sju kamper i ligaen og scpret ingen mål.

Etter å ha blitt fristilt fra Rosenborg i 2020, svarte Botheim kritikerne med en kruttsterk sesong for Bodø/Glimt i 2021-sesongen. Han scoret i de fem første serierundene for Bodø/Glimt og avsluttet sesongen med 15 ligamål og åtte mål i Europa.

Spissen var toneangivende i Glimt-laget som tok seg helt til kvartfinalen i conferenceligaen. På veien vant Glimt sensasjonelt 6-1 mot Roma i en kamp som sjokkerte Fotball-Europa. Botheim scoret to mål og leverte to assist i det historiske oppgjøret.

Storspillet gjorde ham attraktiv for flere europeiske klubber. Overgangen til russiske Krasnodar, med en prislapp på rundt 80 millioner kroner, gjorde ham til den dyreste spilleren solgt fra en norsk klubb noen gang.

Oppholdet i Russland gikk imidlertid ikke som ønsket. Etter Russlands invasjon av Ukraina fikk en rekke utenlandske spillere i den russiske ligaen mulighet til å forlate klubbene sine. Da slo han følge med Emil Bohinen som også spilte i Russland, til Serie A-klubben, Salernitana.