Klar for å gi «betydelig bidrag» – på én betingelse

Russland er klar til å gi et «betydelig bidrag» til å løse den globale matkrisen hvis Vesten opphever sanksjonene mot landet, sier president Vladimir Putin.

I en kunngjøring fra den italienske regjeringen heter det at samtalen dreide seg om utviklingen i Ukraina, arbeidet for å løse matkrisen og konsekvensene for verdens fattigste land. Foto: Jewel Samad / AFP
I en kunngjøring fra den italienske regjeringen heter det at samtalen dreide seg om utviklingen i Ukraina, arbeidet for å løse matkrisen og konsekvensene for verdens fattigste land. Foto: Jewel Samad / AFP Vis mer
Publisert

Putin kom med kravet og tilbudet om å eksportere korn og gjødsel i en telefonsamtale med Italias statsminister Mario Draghi torsdag, ifølge Kreml.

Han snakket også om skritt for å sikre sikkerheten for fartøyer og åpning av humanitære korridorer for skip i havner ved Svartehavet og Azovhavet.

Han hevdet at det er Ukraina som hindrer åpningen, og han kalte anklagene om at Russland har skylden for problemene med matforsyninger, grunnløse.

I en kunngjøring fra den italienske regjeringen heter det at samtalen dreide seg om utviklingen i Ukraina, arbeidet for å løse matkrisen og konsekvensene for verdens fattigste land.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer