Klar beskjed: - Utsett kjøreturen

Det kraftige snøværet gir vanskelige kjøreforhold flere steder på Vestlandet. Aller verst er situasjonen på sideveiene, ifølge Vegtrafikksentralen.

Arkivfoto: Magnar Larsen / Scanpix
Arkivfoto: Magnar Larsen / Scanpix Vis mer
Publisert

– Det har tettet seg til med trafikk, og det kommer snøbyger i ryk og napp. Brøytebilene er ute og brøyter hele tiden, men de klarer ikke å ta unna alt, sier trafikkoperatør Arne Viken i Vegtrafikksentralen Vest til NTB i 10-tiden tirsdag.

Fra tirsdag morgen til onsdag morgen har meteorologene sendt ut gult farevarsel om snø for deler av Vestlandet. Lokalt kan det komme mellom 10 og 25 centimeter snø i løpet av døgnet.

– Det er vanskelig med avkjøring fra motorveiene flere steder, spesielt der det er motbakker. Om folk har mulighet til å utsette kjøreturen, så vil jeg anbefale det, sier Viken.

Viken sier at trafikken på hovedveiene stort sett flyter fint, men at det er store problemer på sideveiene. Verst står det til på fylkesvei 560 i Øygarden, der politiet har stengt av et lengre strekk på grunn av et vogntog som har kjørt seg fast.

– Men alt i alt så er det litt bedre enn ventet. Forholdene er grei å kjøre på, men at det går saktere enn normalt, sier Viken.

(©NTB)

Mer om