Klar beskjed til de som skal til fjells: Sjekk værvarslene ofte

Det er varslet snøskredfare i store deler av Norge. Hovedredningssentralen ber folk være varsomme.

Det er meldt stor snøskredfare flere steder i Norge fremover. Folk som skal på vinterferie på fjellet blir best om å holde seg unna skredterreng, og hyppig sjekke værvarsler og skredfare. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
Det er meldt stor snøskredfare flere steder i Norge fremover. Folk som skal på vinterferie på fjellet blir best om å holde seg unna skredterreng, og hyppig sjekke værvarsler og skredfare. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Vinterferien nærmer seg, og det er trolig mange som planlegger å dra til fjells. Men folk må hyppig sjekke værvarsler og skredfaren fremover.

Det er blant annet meldt stor snøskredfare på Vestlandet torsdag. I Møre og Romsdal er faregraden nå satt til 4, som er det nest høyeste. Faren er dessuten økende fremover, ifølge YR. De ber folk følge med på oppdateringer på varsom.no.

I store deler av Sør-Norge er snøskredfaren stor, melder Hovedredningssentralen på Twitter. De anbefaler at man holder seg unna skredterrenget.

Årsaken til skredfaren er at de ferske fokksnøflakene legger seg på et svært potent vedvarende svakt lag som gjør at det er svært lett å løse ut skred, skriver Yr på sine nettsider.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer