Klagestorm mot NRK Supernytt etter corona­sang: Flere mener låten er rasistisk

Kringkastingsrådet har fått inn 101 klager mot NRK Supernytt den 10. mai der de la ut en sang om corona og en flaggermus som klagerne mener er rasistisk.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere av klagerne mener at låten er rasistisk og diskriminerende, melder Medier24.

I låten synges det: «I Kina var det en mann som bodde i Wuhan. Han spiste og han sang hele dagen lang. Men det var før covid-19. Vi må stoppe smitten av covid-19. Han bodde i et hus og spiste bare boller og brus. Men så gikk han tom for brus og spiste en flaggermus».

Mange av klagene er på engelsk. Flere sier at de er en del av et norsk-kinesisk miljø som mener låten ikke er innafor. Sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet sier 101 klager på en sak er over snittet, men påpeker at flere av klagene ligner litt på hverandre i ordlyden.

Redaktør Hildri Gulliksen i NRK Super sier til Medier24 at de mener at sangen ikke er rasistisk eller diskriminerende, men en enkel og artig sangtekst på rim laget av et barn.

– Denne konkrete saken handler altså om en ung gutt som fremførte en tullete corona-sang han hadde laget på rim. Det er så enkelt som at «han hadde ikke mer brus, så han spiste en flaggermus». Dette var en av mange sanger som barn den siste tiden har laget og sendt inn til oss. Vi tror at barn forstår konteksten, og at dette ikke er en vitenskapelig fortelling om covid-19, men en morsom sang, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer