Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix.
Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix. Vis mer

Gull for Klæbo

Klæbo tok sprintseieren han måtte ha i sammenlagtkampen

Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens skøytesprint under minitouren i canadiske Québec. Triumfen ga ham viktige poeng i verdenscupen sammenlagt.

Publisert

Trønderen måtte vinne for å skaffe seg en realistisk mulighet til å vinne totalcupen sammenlagt. Klæbo hadde en 14 poengs luke ned til russiske Aleksandr Bolsjunov før minitouren, og med sprintseieren la han på ytterligere ti poeng.

Bolsjunov ble nummer fire i fredagens finale. Klæbo slo Italia-stjernen Federico Pellegrino, mens Sindre Bjørnestad Skar ble treer.

Klæbo hadde nok helst sett at Bolsjunov ikke gjorde det såpass bra i sprinten som han gjorde. På distanse er nemlig russeren betraktelig sterkere, og Klæbo må jobbe hardt for å holde unna når verdenscupen avsluttes med fellesstart lørdag og jaktstart søndag.

I semifinalen måtte Simen Hegstad Krüger takke for seg, mens Eirik Brandsdal, Didrik Tønseth, Pål Golberg, Emil Iversen og Sjur Røthe røk ut i løpet av kvartfinalene.

Hans Christer Holund kom seg ikke forbi prologen, der han ble nummer 34. Kun de 30 beste gikk videre. Forkjølelse stoppet Erik Valnes fra å gå sprinten, og dermed er hans verdenscupsesong over.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.