VANT: Klæbo sikret seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
VANT: Klæbo sikret seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Vis mer

Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen

Johannes Høsflot Klæbo utmanøvrerte Aleksandr Bolsjunov før oppløpet og vant jaktstarten i Québec. Det ga han samtidig en ny sammenlagtseier i verdenscupen.

Publisert

Klæbo gikk ut 52 sekunder foran russeren, men ble hentet inn av ham og hjemmehåpet Alex Harvey omtrent halvveis ut på søndagens 15 kilometer i fri teknikk.

Trioen skulle til slutt gjøre opp om seieren, og da var regnestykket om sammenlagtseieren i verdenscupen enkelt: Den første av Klæbo og Bolsjunov i mål ville sikret seg sammenlagtkula og seier i den canadiske minitouren.

Løperne fulgte hverandre som skygger, men i den siste bakken var Klæbo i en klasse for seg og rykket ifra konkurrentene. 22-åringen sikret med det seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen.

Alex Harvey slo Bolsjunov i spurten og ble nummer to.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.