<strong>VANT:</strong> Klæbo sikret seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
VANT: Klæbo sikret seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Vis mer

Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen

Johannes Høsflot Klæbo utmanøvrerte Aleksandr Bolsjunov før oppløpet og vant jaktstarten i Québec. Det ga han samtidig en ny sammenlagtseier i verdenscupen.

Publisert
Sist oppdatert

Klæbo gikk ut 52 sekunder foran russeren, men ble hentet inn av ham og hjemmehåpet Alex Harvey omtrent halvveis ut på søndagens 15 kilometer i fri teknikk.

Trioen skulle til slutt gjøre opp om seieren, og da var regnestykket om sammenlagtseieren i verdenscupen enkelt: Den første av Klæbo og Bolsjunov i mål ville sikret seg sammenlagtkula og seier i den canadiske minitouren.

Løperne fulgte hverandre som skygger, men i den siste bakken var Klæbo i en klasse for seg og rykket ifra konkurrentene. 22-åringen sikret med det seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen.

Alex Harvey slo Bolsjunov i spurten og ble nummer to.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer