DRAMMEN: Klæbos tid var 3,54 sekunder raskere enn nestemann på lista. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
DRAMMEN: Klæbos tid var 3,54 sekunder raskere enn nestemann på lista. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer

Bysprint i Drammen

Klæbo overlegen i Drammen-prologen, Iversen og Krogh røk ut

Johannes Høsflot Klæbo gikk nesten fire sekunder raskere enn toer Aleksandr Bolsjunov i kvalifiseringen til tirsdagens bysprint i Drammen.

Publisert

Sprintverdensmesteren var som så ofte før i vinter utilnærmelig i prologen. Klæbos tid var 3,54 sekunder raskere enn nestemann på lista.

Langt mer overraskende var det at både Emil Iversen og Finn Hågen Krogh måtte si takk for seg allerede før utslagsrundene. Sistnevnte ble skjøvet ned til den bitre 31.-plassen og så avansementet ryke med 19/100 sekund.

Iversen la seg inn på 33.-plass. Trønderen var 30 hundredeler fra å gå videre.

Sondre Turvoll Fossli tok 3.-plassen i prologen. Han var 3,96 sekunder bak Klæbo. Deretter fulgte veteranen Eirik Brandsdal rett bak, mens Pål Trøan Aune ble nummer seks.

Sivert Wiig, Kasper Stadaas, Erik Valnes, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar, Joachim Aurland, Håvard Solås Taugbøl og Gjøran Tefre blir også å se i kvartfinalene.

Amund Hoel på 51.-plass ble sist av de norske på sprinten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.