Tour de Ski:

Klæbo mener han har bommet på tankesettet

Trønderturboen Johannes Høsflot Klæbo (23) har lagt svartsynet bak seg og mener han har tenkt for langt fram hittil i Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

23-åringen var svært skuffet og avskrev seg selv som vinnerkandidat i sammendraget etter begge de to rennene i Toblach på hver sin side av årsskiftet.

Under torsdagens hviledag var det en langt mer optimistisk Klæbo som ble gjennomintervjuet foran et tjuetalls journalister og fotografer utenfor den norske smøretraileren på stadion i Lago di Tesero i Val di Fiemme.

Det første han spurte om da han møtte den friskmeldte landslagstreneren Eirik Myhr Nossum var hvordan han kunne tukte sammenlagtlederen Aleksandr Bolsjunov på dagens 15 kilometer lange klassiske fellesstart.

– Det er det som skjer framover som teller. Det som er skjedd har jeg lagt bak meg.

Klæbo ville heller ikke snakke for mye om det skal skje lørdag og søndag.

– Skal jeg være helt ærlig så har jeg lagt bort alt som skal skje senere. Jeg skal kun tenke på det som skjer i dag. Jeg prøver å ikke tenke sekunder, men bare ta dag for dag, sa 23-åringen fra Byåsen i Trondheim.

Bom

Klæbos humør var merkbart bedre i finværet i Val di Fiemme. Kanskje var det bedre av at han visste at morfar Kåre Høsflot var på vei nedover fra Trondheim. Den gamle og den unge er tette kompiser.

Det var dagen i dag alt handlet om.

– Jeg har bommet litt på at jeg har fokusert på det som skjer til slutt, men til sjuende og sist skal vi gå seks renn før vi skal opp den siste bakken. Jeg må prøve å hente så mange bonussekunder som mulig og henge på så lenge som mulig. Hvis jeg har en kjempedag kan jeg forsøke å gå fra. Det er slikt man må ta dag for dag.

Klæbo håper på en stigning de neste dagene.

– Begynner du å planlegge kan du banne på at det går feil vei, konkluderte fjorårets Tour de Ski-vinner.

– Du mener at du har tenkt for mye langt fram i tid? Har du bommet der?

– Bommet og bommet. Nå forsøker jeg i hvert fall å sette føttene i jorda og tenke på det som skal skje på fellesstarten.

Avviser taktikkprat

26 sekunder skiller Klæbo fra ledende Aleksandr Bolsjunov for fellesstarten. Opp til Sergej Ustjugov på 2.-plass er det 16 sekunder.

Klæbo har ingen tro på at det hjelper å kjøre norsk lagtaktikk i jakten på de to russerne i tet.

– Det tror jeg ikke blir viktig. Vi har sett hva som er skjedd her tidligere. Du kan planlegge så mye som du vil, men til sjuende og sist må du gjøre jobbe selv.

– Du har ingen tro på at du kan få hjelp?

– Jeg tror det blir vanskelig å legge opp til en taktikk der de andre må hjelpe til. Jeg skal ut der å gjøre så godt jeg kan selv, og det gjør de andre nordmennene også. Jeg synes at de andre norske skal få gjøre det som er riktig for dem. Jeg blir ikke sur om noen andre norske går ifra. I så fall skal jeg forsøke å henge på så lenge som mulig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer