Kjørte i 240km/t med barn i bilen

Politiet måtte ty til spikermatte for å stanse en bilist som ble målt til 240 kilometer i timen på E6 nord for Oslo. I baksetet satt det to mindreårige barn.

Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Politiet forteller at de ble oppmerksom på bilen klokken 00.41 da farten ble målt til 240 kilometer i timen i nordgående retning ved Dal i Eidsvoll. Hastigheten ble målt av en politipatrulje som kjørte bak den raske tyskproduserte bilen. Patruljen forsøkte å stanse bilen, men den stakk av.

– Men kort etter snudde bilen og kjørte sørover. Der hadde vi en patrulje som la ut en spikermatte og fikk stanset bilen ved Mogreina. Dette skjedde bare fire-fem minutter etter at bilen først ble observert, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB natt til søndag.

Ikke pågrepet

Det viste seg at det var fire personer i bilen. To voksne foran og to mindreårige barn i baksetet. Ifølge politiet har bilføreren en familiær relasjon til barna.

– Men det dreier seg ikke om foreldrene, understreker operasjonslederen.

Bilføreren, en mann i 20-årene, er nå uten førerkort. Han er anmeldt både for råkjøringen og for å ikke ha stanset for politiet. Han ble ikke pågrepet, men må stå til rette for dette senere, forteller Aas.

– Vi ser særdeles alvorlig på dette. Det er også svært skjerpende at det var barn i bilen, sier Aas til Romerikes Blad.

Kappkjøring

Til NTB forteller Aas at de også har tatt to andre bilførere i svært høye hastigheter i samme område natt til søndag.

– Det har vært mye aggressiv kjøring på Romerike i natt. Det har vært et biltreff der oppe. Street meet er det noen som kaller det. Vi har fått flere meldinger om både kappkjøring og høye hastigheter. Bare i løpet av en times tid stanset vi en 18-åring som kjørte i 170, og en annen 18-åring som ble målt til 179 kilometer i timen. Og så kom den på 240 rett etter.

Han understreker at de ikke vet om det er noen sammenheng mellom råkjøringen og biltreffet.

– Men det er jo påfallende at alle blir tatt på et lite område, og at de ikke er fra nærområdet, avslutter operasjonslederen.

Rettspraksis viser at folk som dømmes for å kjøre i mer enn 200 kilometer i timen kan regne med ubetinget fengsel i flere måneder og mange år uten førerkort.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer