Kjøreledning falt ned på tog helt sør i Oslo – passasjerer ble evakuert

En kjøreledning falt ned på et tog på Rosenholm stasjon i Oslo onsdag ettermiddag. Flere personer er skadd, men det skal ikke være alvorlig.

Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat på stedet der en kjøreledning har falt ned på et tog ved Rosenholm stasjon sør i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat på stedet der en kjøreledning har falt ned på et tog ved Rosenholm stasjon sør i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Brannvesenet er i gang med å jorde de strømførende ledningene slik at strømmen ledes bort fra sporet og evakuering av passasjerene i toget kan foregå trygt, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB i 17-tiden.

Det ble meldt om flere knuste ruter i togsettet og at mellom tre og fem personer var lettere skadd. To personer fikk behandling for kuttskader av ambulansepersonell.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 16.40 onsdag ettermiddag. Klokken 17.24 opplyste politiet at evakueringen av passasjerene var i gang. Det var cirka 70 passasjerer på toget.

Rosenholm stasjon ligger helt sør i Holmlia i Oslo kommune, rett nord for grensa til Nordre Follo kommune.

Ifølge Bane Nor berører ulykken lokaltogene L2 mellom Stabekk og Ski, L21 Stabekk – Moss og L22 Skøyen – Rakkestad. Også regionstoget R20 mellom Oslo S og Halden er berørt.

Vy opplyser at det blir satt opp buss på de berørte strekningene.

Ifølge pressevakt Olav Nordli i Bane Nor er det usikkert når togtrafikken kan starte opp igjen. Til Avisa Oslo opplyser han at det også er meldt om en brann langs sporet i nærheten av Kolbotn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer