Kjørelærer dømt for promillekjøring

En kvinnelig kjøreskolelærer er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 30 dagers fengsel etter å ha blitt stoppet med 2,3 i promille.

Illustrasjonsfoto. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Illustrasjonsfoto. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

– At siktede er kjøreskolelærer er et straffskjerpende moment. Det skal stilles strengere krav til yrkessjåfører, sa politiadvokat Ingvild Bjørheim ifølge Aftenbladet.

Påtalemyndigheten ba om 30 dagers fengsel, noe retten tok til følge. Kvinnen ga i retten en uforbeholden tilståelse, noe som trakk i formildende retning.

Det var i mars at kvinnen ble stoppet. Hun var alene i bilen og på vei for å plukke opp en elev i Stavanger sentrum da hun kjørte inn i flere parkerte biler. Vitner tipset politiet, som kort tid senere var i kontakt med kvinnen.

Blodprøver tatt en time etter kjøringen viste at hun hadde 2,3 i promille. I tillegg til fengselsstraffen er kvinnen dømt til å betale 55.000 kroner i bot, samt tre års tap av førerkortet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer