Kjøpesenter i Molde åpner for cruisepassasjerer

Et kjøpesenter i Molde er åpnet for de evakuerte passasjerene fra cruiseskipet Viking Sky. Et mottakssenter blir opprettet på Seilet hotell.

Søndag er cruiseskipet Viking Sky på vei mot Molde etter problemene som oppsto i Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag. Her er skipet observert fra Bud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Søndag er cruiseskipet Viking Sky på vei mot Molde etter problemene som oppsto i Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag. Her er skipet observert fra Bud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Passasjerene har fått 2.500 kroner hver av rederiet for å handle klær og toalettsaker, melder NRK.

Passasjerene har foreløpig ikke anledning til å ta med seg bagasje fra skipet når de kommer til Molde i ettermiddag, noe selvsagt heller ikke de som ble evakuert fra skipet med helikopter har hatt.

Kjøpesenteret vil derfor holde åpent for at nødvendige innkjøp kan gjøres på en søndag.

Over 460 passasjerer er evakuert, og det er 436 passasjerer igjen om bord i tillegg til et mannskap på 458.

Allerede søndag kveld skal de første passasjerene forlate Molde med fly fra Årø flyplass. Resten reiser etter planen i løpet av mandagen, melder Møre og Romsdal politidistrikt.

Det blir opprettet et mottakssenter på Rica Seilet Hotel for de passasjerene som ikke ønsker å overnatte om bord i skipet fram til avreisen tilbake i hjemlandet.

Politiet oppfordrer samtidig skuelystne til å ikke trekke til Molde sentrum når skipet klapper til kai. Dette kan føre til store trafikale problemer, og politiet har allerede satt i verk tiltak for å regulere trafikken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer