Kjøleskap og sko skyller i land etter at 46 konteinere falt av skip utenfor danskekysten

Vrakgods har begynt å skylle i land etter at 46 konteinere falt i havet fra et Mærsk-skip utenfor kysten av Nordjylland i Danmark.

Takket være stormen Pia falt flere titalls konteinere i havet. Nå har mye av vrakgodset begynt å skylle i land.Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix / NTB
Takket være stormen Pia falt flere titalls konteinere i havet. Nå har mye av vrakgodset begynt å skylle i land.Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

På en strekning fra Bulbjerg til Blokhus har det begynt å skylle i land alt fra kjøleskap til sko og poser med sykehusutstyr, skriver lokalavisa Nordjyske.

Politiet understreker imidlertid at det ikke er muligheter for å sikre seg en gratis julegave.

– Effekter fra konteinerne som driver i land vil som oftest ha et eierforhold knyttet til seg. Derfor vil det være tyveri hvis man tar det med seg. Kort sagt, la tingene ligge.

Fire konteinere drev i land allerede fredag, får nyhetsbyrået Ritzau opplyst av Andreas Rasmussen i den lokale kystvakten. Ifølge ham har mange av konteinerne fått skader, og varer som frysere og kjøleskap har falt ut.

Andre skip i området har blitt informert om konteinerne i vannet.

Det er stormen Pia som har blåst konteinerne over bord, opplyser Mærsk i en epost til dansk TV 2.

– Ingen besetningsmedlemmer er skadd og fartøyet er i stand til å operere som normalt. Hendelsen skjedde under stormen Pia, mens det seilte i Nordsjøen på vei fra Bremerhaven i Tyskland til Gdansk i Polen, skriver Mærsk.

Rederiet har lovet å delta i opprydningsarbeidet.

PIA: Som følge av kraftige bølger ruter på hurtigruteskipet MS Maud slått inn i Nordsjøen. Video: X. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

(©NTB)