Kjetil Jansrud får TV-jobb

Tidligere topputøver Kjetil Jansrud (37) skal jobbe som Viaplays ekspert kommende sesong.

Kjetil Jansrud under Wright Invitational på Vestfold Golfbane i Tønsberg i juli. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Kjetil Jansrud under Wright Invitational på Vestfold Golfbane i Tønsberg i juli. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Kanalen opplyser om ansettelsen i en pressemelding tirsdag.

– Å bli ekspert for Viaplay er noe jeg gleder meg til, og noe jeg har lyst til å gjøre med bakgrunn i min kjærlighet til alpint. Jeg tror jeg kan klare å formidle sporten på en ny måte, slik at flere får forståelse for hvilken fantastisk og sammensatt idrett dette er, sier Jansrud.

Jansrud mener at norsk alpint er inne i en gullalder uten sidestykke. Han tror at den gullalderen vil vare i mange år framover.

– Akkurat nå ser jeg rett og slett fram til at sesongen kommer i gang. Fartsrenn i Zermatt i november blir mildt sagt spennende. Deretter følger klassiker på klassiker fram mot et naturlig høydepunkt med VM i Courchevel. Jeg gleder meg utrolig til å være i studio, i kommentatorboksen og i mixed sone i løpet av disse månedene, og jeg tror det blir mange oppturer for the Attacking Vikings, sier han.

Jansrud avsluttet sin aktive karriere etter OL i Beijing sist sesong.

Mandag ble det kjent at Anders Jacobsen forlater NRK og blir hoppekspert i samme kanal som Jansrud skal være ekspert for.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer