Kjerkol: Viktig at kommunene ikke nøler med å innføre coronatiltak

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier regjeringen løpende vurderer om vi skal øke bruken av coronasertifikat og at kommuner må innføre lokale tiltak raskt.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) på en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB.
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) på en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert

Den siste tiden har både tallet på smittede og innlagte på sykehusene med coronavirus økt. Innlagttallene nærmer seg 200.

– Flere kommuner har allerede iverksatt tiltak og varsler flere tiltak dersom situasjonen ikke bedrer seg. Det er svært viktig at kommuner med utbrudd ikke nøler med å ta grep og innføre lokale tiltak når dette er nødvendig, sier Kjerkol til NTB.

Danske myndigheter erklærer igjen coronaviruset som en samfunnskritisk sykdom og vil innføre krav om coronapass igjen. Det er noe flere europeiske land gjør.

– Regjeringen vil løpende vurdere om bruk av coronasertifikat kan bidra til å gi lettelser uten å øke smittefaren og press på helsetjenestene, sier Kjerkol.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer