Kjerag: Utenlandsk kvinne falt 15-20 meter

En kvinne i 20-årene ble fløyet til sykehus i Bergen etter å ha falt 15–20 meter ned en skrent i nærheten av det populære fjellplatået Kjerag i Rogaland lørdag.

Publisert
Sist oppdatert

– Den ulykkesutsatte personen er en utenlandsk kvinne i 20-årene. Hun var i følge med en annen person på tur. Han blir nå ivaretatt av politiet og helsepersonell. Skadeomfang og alvorlighetsgrad for kvinnen er fremdeles ukjent, opplyser Sørvest politidistrikt i 11-tiden lørdag formiddag.

Politiet fikk melding om ulykken rundt klokken 8.15 lørdag morgen.

– Det skal være snakk om et fall på 15 til 20 meter i nærheten av Øygardstølen, sa operasjonsleder Britt Randulff til NTB.

Fallulykken skjedde ved stedet der man parkerer når man skal ta seg opp til den populære destinasjonen Kjeragsbolten – den ikoniske steinen som er kilt fast i en kløft i fjellet drøyt 959 meter over Lysefjorden.

Kvinnen var bevisstløs etter fallet og ble fløyet med redningshelikopter til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, opplyser Hovedredningssentralen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer