Kjent skuespiller pågrepet i Iran

En av Irans mest kjente skuespillere er pågrepet etter kommentarer om protestbølgen i landet, melder statlige medier.

Taraneh Alidoosti i Cannes i mai der hun hadde premiere på filmen «Leila's Brothers» på filmfestivalen. Foto: Daniel Cole / AP / NTB
Taraneh Alidoosti i Cannes i mai der hun hadde premiere på filmen «Leila's Brothers» på filmfestivalen. Foto: Daniel Cole / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Taraneh Alidoosti (38), som blant annet har spilt i den Oscar-vinnende filmen «En handelsreisende» fra 2016, ble pågrepet etter at hun la ut et innlegg på Instagram, melder det statlige nyhetsbyrået IRNA.

I innlegget uttrykte hun solidaritet med en mann som ble henrettet for sin deltakelse i demonstrasjonene som har vært i Iran den siste tiden.

Ifølge IRNA ble skuespilleren pågrepet fordi hun ikke kunne dokumentere uttalelsene hun kom med.

I uttalelsen skrev hun følgende:

– Hans navn var Mohsen Shekari. Alle internasjonale organisasjoner som ser dette blodbadet uten å gjøre noe er en skam for menneskeheten.

Shekari ble henrettet 9. desember etter å ha blitt anklaget for å sperre en gate i Teheran og angripe et medlem av sikkerhetsstyrkene med en machete.

Alidoosti har lagt ut minst tre innlegg om protestbølgen i Iran siden september. Kontoen hennes på Instagram, som har rundt åtte millioner følgere, ble stengt søndag.

Filmstjernen har tidligere kritisert Irans myndigheter og politistyrken i landet. I juni 2020 ble hun dømt til en fengselsstraff på fem måneder etter å ha kritisert politi på Twitter for et angrep på en kvinne som gikk uten hodesjal.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer