Kjell Elvis har satt ny verdensrekord i Elvis-synging

52 år gamle Kjell Elvis har kontinuerlig sunget Elvis-sanger på Scotsman i Oslo siden torsdag morgen. Klokken 03.11 natt til lørdag satte han ny verdensrekord.

52-åringen har rigget seg til i tredje etasje på sportsbaren Scotsman i Oslo. Når han har sunget seg gjennom hele katalogen, snur han bare bunken og begynner på nytt, forteller manageren til NTB. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
52-åringen har rigget seg til i tredje etasje på sportsbaren Scotsman i Oslo. Når han har sunget seg gjennom hele katalogen, snur han bare bunken og begynner på nytt, forteller manageren til NTB. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 03.11 tangerte Kjell Evis den eksisterende rekorden da han passerte 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder med kontinuerlig framføring av Elvis-låter.

Da han tangerte rekorden ble scenen fylt av konfetti for å markere begivenheten.

– Nå er han høy som et tårn, rett og slett, sier en meget fornøyd manager Helge Johansen til NTB.

Den gamle verdensrekorden i Elvis-synging – som altså nå er slått – er på 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder. Rekorden har stått i 16 år, og ble satt av tyske Thomas «Curtis» Gäthje.

Skal slå rekorden skikkelig

Jobben for teamet som sitter i kulissene er nå å få adrenalinet ned slik at Kjell Elvis får sine tiltrengte hvilepauser og justerer energinivået slik at målet for rekordsyngingen blir nådd.

Målet til Kjell Elvis er nemlig å synge i 50 timer og 50 minutter, noe som betyr at han skal fortsette å synge fram til lørdag formiddag.

Etter å ha holdt på å synge i over 43 timer skulle man kanskje tro at det har gått med en anselig dose med kaffe, men der kommer Johansen med en liten overraskelse.

– Han har bare tatt én kopp kaffe hittil. Vi har med en ernæringseksperten som har sagt at han ikke skal drikke mye kaffe. Istedenfor har han fått smoothie, frukt og energibarer og ikke noe fast føde utover dette, sier Johansen.

Rekordforsøket foregår i tredje etasje på sportsbaren Scotsman i Oslo sentrum.

– Når han er gjennom hele katalogen, snur han bare bunken og begynner på nytt igjen. Favoritten hans er «An American Trilogy». Jeg har hørt «Teddy Bear» gått igjen en del ganger også, sier manageren.

– Bekymret for stemmen

Rekordforsøket strømmes direkte på nett. Kjell Elvis' stemme er fredag kveld noe hes, den brister iblant og bærer tydelig preg av å ha sunget i over 43 timer.

– Stemmen er det eneste jeg er bekymret for. Det står ikke på viljen, det mentale er på plass. Men vi har en ernæringsekspert her som gir han mye varmt vann med sitron og honning, sier Johansen.

Kjell Elvis veksler mellom å synge sittende og mens han spaserer rolig fram og tilbake foran scenen. Iblant vrikker han på hoftene. Besøk på scenen har han også hatt, alt fra kaptein Rødskjegg fra Moss til dansepartnere.

– Blir han ikke fryktelig lei av Elvis-sangene nå?

– Han sa faktisk i sted at han var lei. Og det er første gang jeg har hørt han si, ler manageren.

Til et godt formål

Etter reglene kan Kjell Elvis kun ta fem minutters pause per time. Disse pausene kan han også spare opp dersom han ønsker. Ifølge manageren har artisten tatt et par ti minutter lange «powernaps». Han har også barbert seg mens han sang, sier manageren.

I tillegg til å være Elvis-entusiast er Kjell Elvis også ambassadør for den ideelle stiftelsen Hvite Lilje. Det ambisiøse verdensrekordforsøket har også som mål å samle inn penger til å bygge nytt sykehus for flyktninger i Myanmar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer