Kjærviks sønn begjærer seg løslatt

Tor Kjærviks drapssiktede sønn samtykker ikke til videre varetektsfengsling og begjærer seg løslatt når spørsmålet kommer opp for Oslo tingrett onsdag.

Advokat Tor Kjærvik ble drept på Røa i Oslo mandag 12. april. Hans 36 år gamle sønn er siktet for drapet. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Advokat Tor Kjærvik ble drept på Røa i Oslo mandag 12. april. Hans 36 år gamle sønn er siktet for drapet. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Han samtykker ikke og ønsker at retten vurderer hvorvidt fengslingsvilkårene er oppfylt, sier mannens forsvarer, advokat Sol Elden, til NTB.

Den 36 år gamle mannen samtykket til varetektsfengsling da spørsmålet var oppe to dager etter drapet på Røa i Oslo i april i år. Han er siktet for å ha skutt og drept sin far, Tor Kjærvik, og for å ha forsøkt å drepe farens samboer.

Mannen har bare forklart seg innledningsvis i et langvarig politiavhør dagen etter at flere skudd ble avfyrt i Kjærviks bolig på Røa 12. april, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Det var han selv som tok kontakt med politiet og kom en patrulje i møte utendørs på Røa etter skytingen.

I den forbindelse ble det også funnet et skytevåpen.

Ber om åtte uker

Politiet kommer onsdag til å be om at mannen blir varetektsfengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud de to første ukene av perioden. Fengslingsmøtet blir holdt digitalt og kommer etter all sannsynlighet til å gå for lukkede dører.

– Siktede er innlagt på sykehus, og det gjenstår fortsatt avhør av ham. Fengslingsgrunnlaget er bevisforspillelsesfare, og at det vil støte allmenn rettsfølelse om han ikke holdes i varetekt, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer