Kjærestepar tiltalt for drapsforsøk på visepresident

Mannen som forsøkte å skyte Argentinas visepresident Cristina Kirchner i hodet, er tiltalt for drapsforsøk, går det fram av rettsdokumenter ifølge AFP.

Dette skjermbildet, tatt fra en video offentliggjort av kringkasteren Televisión Pública Argentina, viser en mann som synes å rette en pistol mot visepresident Cristina Kirchner. Foto: Televisión Pública via AP / NTB
Dette skjermbildet, tatt fra en video offentliggjort av kringkasteren Televisión Pública Argentina, viser en mann som synes å rette en pistol mot visepresident Cristina Kirchner. Foto: Televisión Pública via AP / NTB Vis mer
Publisert

35 år gamle Fernando Sabag Montiel rettet en pistol mot Kirchner på kloss hold da hun hilste på støttespillere utenfor boligen sin i Buenos Aires 1. september. Det ble av ukjent årsak ikke avfyrt skudd, og Montiel ble raskt pågrepet.

Kjæresten Brenda Uliarte (23) ble pågrepet tre dager senere. Også hun er siktet for drapsforsøk.

RETTER PISTOL: En mann i Argentina er pågrepet etter at han skal ha truet visepresident Cristina Kirchner med pistol. Video: NTB / Twitter Vis mer

Myndighetene mener attentatet var planlagt på forhånd, men de har ikke etablert noe tydelig motiv. 69 år gamle Kirchner er tidligere president i Argentina, og har sterk støtte blant basen av tilhengerne av sentrum-venstre-bevegelsen peronisme.

Hun er imidlertid ditto mislikt av sine politiske motstandere, og er involvert i en opphetet korrupsjonssak fra hennes tid i embetet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer