Kiwi åpner for begrensninger i øl- og brussalget som følge av streiken

Nå åpner Kiwi for at butikkene selv kan velge å begrense antallet bokser med øl og flasker brus som kundene kan kjøpe.

Mjøndalen 20230417. Foreløpig  godt med øl og mineralvann i butikkene, selv om de ikke får fylt opp etter helgens salg grunnet streiken. På Kiwi i Mjøndalen regner de med at det blir et rush på ettermiddagen.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Mjøndalen 20230417. Foreløpig godt med øl og mineralvann i butikkene, selv om de ikke får fylt opp etter helgens salg grunnet streiken. På Kiwi i Mjøndalen regner de med at det blir et rush på ettermiddagen.Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Butikkene kan sette en maksbegrensning på tre flerpakninger per kunde. Det er opp til butikksjefene selv om de ønsker å gjøre dette, men de kan gjøre det ved behov, Kristine Aakvaag Arvin til NTB.

Hun sier videre at det varierer veldig fra butikk til butikk om de ønsker å innføre slike begrensninger.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først, etter at Kiwi på Nordkisa innførte begrensningene.

– Det varierer fra butikk til butikk, men det vi har sagt er at de kan gjøre det der det er hensiktsmessig. Årsaken er at vi ønsker at så mange kunder som mulig skal få det de trenger.

Begrensningsstandarden er satt til tre multipakninger, det vil si firepakninger eller sekspakninger med øl eller mineralvann.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer