Kirkehærverkssiktet mann varetektsfengslet i fire uker

Mannen som er siktet for hærverk i Fjære kirke i Grimstad, er i Agder tingrett varetektsfengslet i fire uker.

Publisert

Frykten for at han skulle begå skadeverk mot flere kirker er hovedårsaken til fengslingen, skriver Agderposten.

Ifølge kjennelsen fra Agder tingrett, signert dommerfullmektig Tone Solfjeld Pedersen, har mannen gitt uttrykk for at han vil begå nye skadeverk mot Fjære kirke og andre kirker i Norge.

At han fredag på nytt oppsøkte kirken mens politiet foretok sine undersøkelser, er noe retten særlig har merket seg.

Den foreløpige rettspsykiatriske vurderingen mannen har vært gjennom, konkluderer med at det er nødvendig med en full psykiatrisk undersøkelse av ham.

Mannen er siktet for innbrudd og grovt skadeverk etter at han en gang mellom torsdag kveld og fredag morgen brøt seg inn i Fjære kirke i Grimstad. Der ble det gjort store skader på inventaret.

Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen til også å gjelde likskjending, har politijurist Hans Olav Røyr opplyst til NRK.

Kirkens gravkjeller med godt bevarte mumifiserte lik helt fra 1600-tallet er nemlig også omfattet av hærverket, ifølge politiet.

(©NTB)

DENNE MÅ DU HA: Kjøper du en ny bil i dag, bør du velge en som har den nye kollisjonsputen mellom føreren og passasjeren. Den hindrer sammenstøt mellom personene som kan gi dødelige hodeskader viser nye tester. Video: EuroNcap Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer