Et stillbilde fra et overvåkingskamera viser hva som skjer like før frivillige sikkerhetsvakter i West Freeway Church of Christ besvarer ilden fra en mann som løsnet ild med en hagle inne i kirken søndag. Foto: West Freeway Church of Christ/Courtesy of Law Enforcement/ AP/ NTB scanpix
Et stillbilde fra et overvåkingskamera viser hva som skjer like før frivillige sikkerhetsvakter i West Freeway Church of Christ besvarer ilden fra en mann som løsnet ild med en hagle inne i kirken søndag. Foto: West Freeway Church of Christ/Courtesy of Law Enforcement/ AP/ NTB scanpix Vis mer

USA:

Kirkegjengere skjøt mann som angrep under gudstjeneste i Texas

Medlemmer av menigheten skjøt selv tilbake og drepte en mann som åpnet ild og drepte to personer under en gudstjeneste i Forth Worth i Texas søndag.

Publisert

Mannen tok fram en hagle og skjøt mot troende under en gudstjeneste i menigheten West Freeway Church of Christ i White Settlement i Forth Worth søndag. To personer ble drept av gjerningsmannen, opplyser politiet.

Da gjerningsmannen begynte å skyte, reagerte de frivillige sikkerhetsvaktene i kirken. Ifølge et av medlemmene i menigheten ble en av de frivillige vaktene drept i skytingen.

– Dette laget reagerte raskt og i løpet av seks sekunder var skytingen over. To medlemmer av menighetens frivillige sikkerhetsstyrke grep til våpen og drepte skytteren umiddelbart, og reddet et ukjent antall liv, sa viseguvernør Dan Patrick i Texas etter hendelsen.

Patrick lovpriset våpenlovene i Texas etter skyteepisoden.

Britt Farmer i menighetsrådet i kirken sa «vi mistet to flotte menn i dag, men det kunne ha vært verre.» Ifølge myndigheten befant det seg over 240 mennesker i kirken da skytingen skjedde.

To personer ble også lettere såret da skuddene ble avfyrt.

Det er ikke første gang det skjer skyteepisoder i kirker i Texas. Den 5. november 2017 åpnet Devin Patrick Kelley (26) ild under en gudstjeneste i en baptistkirke i Sutherland Springs i Texas. 26 personer ble drept og 20 såret. Kelly tok deretter sitt eget liv. I 1999 skjøt og drepte en mann sju mennesker i baptistkirken i Wedgewood, også det i Forth Worth. Den gang utløste skytteren en sprenglanding, hvor han også tok sitt eget liv.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.