Kirkeassistent smuglet hasj og telefon i kebab

En katolsk sjelesørger ble tatt på fersken da han forsøkte å smugle hasj og mobiltelefoner inn i fengselet, skjult i kebaber, ifølge landets justismyndigheter.

Publisert

Sjelesørgeren hadde med seg 13 kebaber da han kom til ungdomsfengselet i Heinsberg nær grensen mot Nederland i juli. Maten var ment til et arrangement i fengselet, skriver justisdepartementet i en hemmelig rapport.

En kontroll viste at den første kebaben verken var fylt med kjøtt eller grønnsaker, men med det som så ut til å være pakker med narkotika. Ved nærmere ettersyn ble det funnet 153 gram hasj og flere mobiltelefoner og lader skjult i fem av kebabene.

Fengselssjefen ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til påtalemyndigheten i Aachen, som er nærmeste større by. En talsperson der kunne ikke gi noen umiddelbar kommentar.

Bispedømmet sier kirkeassistenten er «ugjenkallelig løst» fra sine plikter, og at de har startet en arbeidsrettslig prosess mot ham.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer