Mexico:

Kirke kollapset: Minst 9 døde og 50 skadd

Taket kollapset under en messe i en kirke i delstaten Tamaulipas i Mexico søndag. Så langt er ni personer meldt omkommet.

Redningsarbeidere jobbet i timene etter kollapsen med å hente ut overlevende fra ruinene. Foto: Alejando de Angel / AP / NTB
Redningsarbeidere jobbet i timene etter kollapsen med å hente ut overlevende fra ruinene. Foto: Alejando de Angel / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var rundt 100 personer i kirken i kystbyen Ciudad Madero da den kollapset, opplyser politiet i delstaten. Rundt 30 personer satt fastklemt under bygningsmassene mens redningsmannskapene jobbet med å få dem løs.

Noen timer etter hendelsen opplyser en talsperson for sikkerhetstjenesten i regionen til nyhetsbyrået AP at ni personer så langt er bekreftet omkommet. Vedkommende sier at kollapsen trolig skyldes en svikt i bygningsstrukturen.

Byens ordfører, Adrian Oseguera, opplyser til den mexicanske avisa Reforma at et barn er blant de omkomne.

Liste på 50 skadde

Bispedømmet i Tampico har publisert en liste over rundt 50 personer som er fraktet til sykehus med skader etter ulykken. Blant dem er en fire måneder gammel baby og tre barn i alderen fem til ni år.

– Takket være guddommelig forsyn og arbeidet til redningsmannskapene er personer dratt ut i live fra ruinene. La oss fortsette å be, sier biskop José Armando Alvarez i en uttalelse.

Et overvåkingskamera i nærheten fanget opp kollapsen til bygget, som er en mursteinskonstruksjon med betongtak. Filmen viser at taket faller rett ned, og veggene innover.

Prøver å løfte taket

Bilder fra stedet viser et relativt tynt, støpt betongtak som ligger oppå kirkebenker i deler av det sammenraste bygget. Det åpner muligheten for at det er luftrom hvor overlevende kan ligge.

Bilder myndighetene har sendt ut, viser også forsøk på å løfte opp deler av det sammenraste taket.

– Arbeidet pågår fortsatt med å hente ut folk som befinner seg under bygningsmassene. Dette er en veldig vanskelig tid, sier biskopen i en innspilt uttalelse.

Ciudad Madero ligger drøyt 40 mil fra hovedstaden Mexico City og 50 mil sør for Brownsville, Texas.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer