Kinesiske soldater deltar i russisk militærøvelse

Kina sender soldater til Russland for å være med i en felles militærøvelse der også India, Belarus, Mongolia og Tadsjikistan deltar.

Kina deltok nylig i en internasjonal militær mangekamp, blant annet med denne stridsvognen, utenfor Moskva. Ved månedsskiftet skal kinesiske styrker være med på en russiskledet militærøvelse sammen med flere andre land. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko, jr. / Xinhua / AP / NTB.
Kina deltok nylig i en internasjonal militær mangekamp, blant annet med denne stridsvognen, utenfor Moskva. Ved månedsskiftet skal kinesiske styrker være med på en russiskledet militærøvelse sammen med flere andre land. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko, jr. / Xinhua / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinas deltakelse i øvelsen Vostok – som betyr «øst» på russisk – har «ingen sammenheng med den aktuelle internasjonale og regionale», skriver Kinas forsvarsdepartement i en uttalelse, melder Reuters.

– Øvelsen er en del av en løpende bilateral samarbeidsavtale, opplyser departementet.

Kina har de siste årene deltatt i lignende felles øvelser ledet av Russland. Årets øvelse holdes mellom 30. august og 5. september.

Kort tid før Russlands invasjon av Ukraina i februar, kunngjorde Kina og Russland et «partnerskap uten grenser».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer