Kinesiske myndigheter trapper opp kampen mot bitcoin-utvinning

Kinesiske myndigheter skjerper tiltakene for å stanse utvinningen av bitcoin i landet. Økte strømpriser for utvinnere er et av virkemidlene.

En Bitcoin-logo på siden av en buss i Hongkong. Kinesiske myndigheter trapper opp kampen mot utvinning av kryptovalutaen. Foto: Kin Cheung/AP/NTB
En Bitcoin-logo på siden av en buss i Hongkong. Kinesiske myndigheter trapper opp kampen mot utvinning av kryptovalutaen. Foto: Kin Cheung/AP/NTB Vis mer
Publisert

Den nasjonale kommisjonen for utvikling og reform, etaten som har ansvaret for landets økonomiske utvikling, varslet inngrep i «full skala» mot den strømkrevende aktiviteten tirsdag.

Fokuset vil være mot kommersiell bitcoin-utvinning og statlige virksomheters rolle i utvinningen, opplyste kommisjonens talsperson Meng Wei på en pressekonferanse i Beijing, ifølge CNN.

Skoler, samfunnshus og andre offentlige institusjoner i Kina får gjerne subsidiert strøm. Meng varslet at misbruk av dette til utvinning av kryptovaluta vil føre til prisøkninger.

– Bitcoinutvinning bruker mye energi og fører til store karbonutslipp, sa Meng, som omtalte virksomheten som «blind og opprørsk».

Ifølge en rapport offentliggjort i forskningstidsskriftet Nature Communications i april, står Kina for 75 prosent av verdens bitcoin-utvinning.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer