Kinesiske forskere mener de kan stoppe pandemien uten vaksine

Et kinesisk laboratorium har utviklet et legemiddel som skal kunne korte ned sykdomstiden for coronasmittede. De mener i tillegg den vil gi kortvarig immunitet.

Folk med munnbind i den kinesiske hovedstaden Beijing. Forskere ved byens universitet mener å kunne stoppe koronapandemien uten at man må vente på en vaksine. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Folk med munnbind i den kinesiske hovedstaden Beijing. Forskere ved byens universitet mener å kunne stoppe koronapandemien uten at man må vente på en vaksine. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Legemiddelet testes nå av forskere ved det prestisjetunge Beijing-universitetet.

Ifølge direktør Sunney Xie ved universitetets senter for avansert innovasjon innen genomikk er testene på dyr vellykkede. Forskerne har injisert nøytraliserende antistoffer i smittede mus, og etter fem dager var den såkalte virusbelastningen redusert med en faktor på 2.500.

– Det betyr at dette mulige legemiddelet har en terapeutisk effekt, sier direktøren.

Antistoffene er hentet fra 60 pasienter som har blitt koronafriske. Ifølge Sunney Xie bør legemiddelet kunne være klart for bruk senere i år – i tide til å kunne stoppe et mulig vinterutbrudd. Akkurat nå planlegges de kliniske testene.

Til sammen pågår det på verdensbasis arbeid med over 100 ulike koronavaksiner, men Verdens helseorganisasjon har advart om at det kan ta mellom ett og halvannet år før en vaksine er på plass.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer