Kinesiske coronaeksperter i Italia sjokkerte over det de ser

Kinesiske smittevernseksperter er sjokkerte over sine opplevelser i Italia og ber myndighetene skjerpe coronatiltakene i landet ytterligere.

Lombardia er den regionen i Italia som er hardest rammet av koronaviruset, med over 2.500 døde. Foto: Claudio Furlan / AP / NTB scanpix
Lombardia er den regionen i Italia som er hardest rammet av koronaviruset, med over 2.500 døde. Foto: Claudio Furlan / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

For en uke siden ankom de ni kineserne Roma for å hjelpe det landet i verden som er hardest rammet av coronaviruset. Med seg hadde de medisinsk utstyr, blant annet respiratorer og beskyttelsesmasker.

Gruppen ledes av Yang Huichuan, visepresident for det kinesiske Røde Kors, og han er forferdet over det de er vitne til i Italia.

På en pressekonferanse i Milano i Lombardia, landets mest sårbare region, ga han uttrykk for sjokk over det han hadde sett.

Til den spanske avisen El Pais forteller han om offentlig transport som fremdeles går, mange mennesker i gatene og hoteller der det fortsatt holdes middager og fester. I tillegg har ikke folk munnbeskyttelse.

Advarer Italia

Yang Huichuan advarer om at tiltakene som er iverksatt i Italia for å begrense spredningen, langt fra er tilstrekkelige – de er til og med slappe, mener han. Yang og de andre kinesiske ekspertene råder italienske myndigheter til å ta i bruk mye strengere tiltak.

– Det eneste som hjelper er å holde folk isolert i hjemmene sine og stenge av alt, understreker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer