Kinesisk bande skal ha solgt saltvannsløsning som vaksine

Over 80 personer knyttet til en liga som er mistenkt for å produsere falske koronavaksiner, er pågrepet i Kina. Vaksinene skal også være solgt til andre land.

Innbyggerne i Beijing lekte på isen 30. januar. Politiet i landet har i en storaksjon pågrepet over 80 personer mistenkt for å ha produsert og solgt falske koronavaksiner. Illustrasjonsfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Innbyggerne i Beijing lekte på isen 30. januar. Politiet i landet har i en storaksjon pågrepet over 80 personer mistenkt for å ha produsert og solgt falske koronavaksiner. Illustrasjonsfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Politiet i hovedstaden Beijing og provinsene Jiangsu og Shandong gikk til storaksjon mot ligaen, som skal være ledet av en mistenkt som har etternavnet Kong.

Den falske vaksinen består av en enkel saltvannsløsning. Den har blant annet blitt solgt til kunder i utlandet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

– Kina har allerede meldt ifra om situasjonen til de aktuelle landene, sa talsperson for utenriksdepartementet Wang Wenbin på en brifing tirsdag.

Foreløpig er det ikke opplyst hvilke land det er snakk om.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer