Kinas utenriksminister besøker Russland

Mandag innleder Kinas utenriksminister Wang Yi fire dager langt besøk til Russland. På agendaen står samtaler om strategisk sikkerhet.

Kinas utenriksminister Wang Yi under et besøk i Oslo i 2020. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Kinas utenriksminister Wang Yi under et besøk i Oslo i 2020. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det kinesiske utenriksdepartementet meldte om besøket tidlig mandag. Det varer til torsdag.

Ifølge departementet er Wang invitert av det russiske sikkerhetsrådets leder, Nikolaj Patrusjev. Det dreier seg om 18. runde av de strategiske sikkerhetskonsultasjonene mellom de to landene.

I en tidligere redegjørelse fra det russiske utenriksdepartementet heter det at Wang skal møte sin russiske kollega Sergej Lavrov.

Kina og Russland er strategiske allierte. Båndene ble enda tettere etter at Russland invaderte Ukraina i februar i fjor, en handling Kina har nektet å kritisere. Kina har søkt posisjonere seg som nøytral med tanke på krigen i Ukraina, samtidig som landet gir myndighetene i Moskva en vital diplomatisk og økonomisk forbindelse mens den internasjonale utestengelsen ellers vokser.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer