WHO:

Kinas nullstrategi mot coronasmitte er ikke bærekraftig

Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt Kina endre strategi mot bekjempelsen av coronaviruset og kaller den lite bærekraftig.

Verdens helseorganisasjon har bedt Kina endre strategi mot bekjempelsen av corona. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP, File)
Verdens helseorganisasjon har bedt Kina endre strategi mot bekjempelsen av corona. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP, File) Vis mer
Publisert

– Når det kommer til strategien om nullvisjon for covid så tror vi ikke at det er bærekraftig tatt i betraktning virusets utvikling og hva vi forventer i fremtiden, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Siden mars har innbyggerne i Kinas nest største by Shanghai måttet holde seg hjemme i lange perioder som følge av koronasmitte. Denne uken ble det innført nye koronarestriksjoner i hovedstaden Beijing også.

Nedstengningen av Shanghai har skapt misnøye blant innbyggerne som har protestert mot de strenge tiltakene.

Til tross for misnøyen blant kinenserne, har president Xi Jinping trappet opp arbeidet med å slå ned viruset. WHO har vært i kontakt med kinesiske eksperter og bedt dem endre strategi, opplyser Tedros.

(©NTB)

Mer om