Kina vasker og lagrer pengesedler for å hindre smitte

Kinesiske myndigheter har begynt å desinfisere og isolere pengesedler i et forsøk på å hindre at det nye covid-19-viruset sprer seg videre.

Yuan-sedler blir nå desinfisert og lagret i opptil 14 dager for å hindre smitte. Her fra en butikk i Beijing. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix.
Yuan-sedler blir nå desinfisert og lagret i opptil 14 dager for å hindre smitte. Her fra en butikk i Beijing. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Banker bruker ultrafiolett lys eller høye temperaturer for å desinfisere yuan-sedler. Deretter blir de låst ned og lagret i 7–14 dager, opplyste den kinesiske sentralbanken lørdag.

Viruset har til nå smittet over 66.000 personer og tatt livet av over 1.500 i Kina. Det har også spredt seg til over 20 andre land.

Kina har iverksatt en rekke tiltak for å hindre smitte. I tillegg til å ha innført strenge reiserestriksjoner, er det installert beholdere med papirservietter i heiser, som folk skal bruke før de trykker på knappene.

Taxisjåfører er blitt bedt om å desinfisere bilene sine hver dag.

Ifølge Verdens helseorganisasjon kan viruset både spre seg via gjenstander, dråpesmitte og ved direkte kontakt med smittede personer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer