Kina: – Umulig å registrere all coronasmitte

Kinesiske helsemyndigheter sier det er umulig å få oversikt over alle som er smittet av koronaviruset, ettersom mange ikke tester seg.

En innbyggere i Beijing lar seg teste. Etter at kravet om massetesting ble fjernet, har imidlertid myndighetene mistet kontrollen over antall smittede. Foto: Andy Wong / AP / NTB
En innbyggere i Beijing lar seg teste. Etter at kravet om massetesting ble fjernet, har imidlertid myndighetene mistet kontrollen over antall smittede. Foto: Andy Wong / AP / NTB Vis mer
Publisert

I en kunngjøring onsdag erkjenner myndighetene at antall registrerte koronatilfeller ikke lenger gjenspeiler det reelle antallet.

– Mange asymptomatiske personer deltar ikke lenger i testingen så det er umulig å få en nøyaktig oversikt over hvor mange som er smittet uten symptomer, står det på nettsiden til Kinas nasjonale helsekommisjon (NHC).

De eneste smittetilfellene som kommer til å bli registrert, er de som blir oppdaget i offentlige testsentre, ifølge meldingen.

Meldingen kommer etter at Kinas visestatsminister Sun Chunlan uttalte at smitten øker raskt i hovedstaden Beijing.

Myndighetene opphevet nylig kravet om massetesting og sluttet å sende alle som testet positivt, til offentlige karantenesentre. Alle med lettere symptomer blir nå anbefalt å holde seg i isolasjon hjemme.

(©NTB)

Mer om