Kina: Største smitteøkning siden april

Kina melder mandag om 61 nye tilfeller av coronavirus. Det er det høyeste antallet nye daglige smittetilfeller siden april og knyttes til tre utbrudd i landet.

Publisert

Det fleste av de 57 innenlandske tilfellene knyttes til et utbrudd i regionalhovedstaden Urumqi i Xinjiang i midten av juli, opplyser helsemyndighetene i landet.

De fire siste bekreftede tilfellene har kommet fra utlandet.

Ikke siden 14. april, da det ble registrerte 89 nye smittetilfeller, de fleste av dem såkalte importerte tilfeller, har det daglige smittetallet vært så høyt.

Kinesiske myndigheter her startet storstilt virustesting og stengt ned flere byer for å få kontroll på smittespredningen.

14 av tilfellene knyttes til et prosessanlegg for sjømat i havnebyen Dalian i Liaoning. Det er innført strenge tiltak som ligner dem man ville innført i krigstid, ifølge lokale myndigheter i byen med om lag 7 millioner innbyggere. Alle som har vært i nærkontakt med de ansatte, må i karantene, og områdene nær fabrikken er stengt ned.

Mandag morgen er i tillegg 412 flygninger kansellert til og fra Dalian, ifølge Global Times. Dette utgjør nær 80 prosent av byens totale flytrafikk.

I tillegg er to tilfeller bekreftet i naboprovinsen Jilin.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer