Kina stenger luftrommet for russiske fly som er eid av utlendinger

Kina har forbudt russiske flyselskap å fly inn i deres luftrom med fly som er eid av utlendinger, melder russiske medier.

Et Aeroflot-fly på flyplassen utenfor Moskva 1. mars. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB
Et Aeroflot-fly på flyplassen utenfor Moskva 1. mars. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere fly med utenlandske eiere er blitt omregistrert etter at president Vladimir Putin åpnet for at russiske flyselskap kunne overta dem i mars.

Flyene ble sittende fast i Russland etter at EU innførte forbud mot salg eller leie av fly til Russland i februar. Putins grep er blitt kritisert som et tyveri av eiendeler eid av europeiske utleieselskaper.

RBK skriver at Kina har besluttet at alle flyselskaper må oppdatere eierskapsinformasjonen. Hvis et russisk flyselskap ikke kan dokumentere at det eier flyet som brukes, blir det nektet adgang til kinesisk luftrom, opplyser to kilder til mediet.

Kinesiske luftfartsmyndigheter har ikke svart på spørsmål om saken.

Kina er blitt kritisert for ikke å slutte seg til sanksjonene og fordømmelsen av Russland etter angrepet på Ukraina. Forbudet mot de russiske flygningene blir sett på som et forsøk på å vise at Kina ikke hjelper Moskva.

(NTB)

En far og sønn skulle eksperimentere med et forstørrelsesglass i Shanghai i Kina, men endte opp med å tenne på en hel åker. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer