Kina roser USA for positive samtaler

Kinas klimautsending Xie Zhenhua sier de gjenopptatte samtalene med USAs klimautsending John Kerry har vært svært konstruktive.

Lørdag omtalte Kinas klimautsending Xie Zhenhua samtalene med USAs klimautsending John Kerry som «åpenhjertig, vennlig, positiv og framfor alt konstruktiv». Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters
Lørdag omtalte Kinas klimautsending Xie Zhenhua samtalene med USAs klimautsending John Kerry som «åpenhjertig, vennlig, positiv og framfor alt konstruktiv». Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters Vis mer
Publisert

De to klimatoppene har møtt hverandre på klimatoppmøtet COP27 i Egypt etter at presidentene Xi Jinping og Joe Biden på G20-toppmøtet tidligere i uken ble enige om å gjenoppta klimadialogen.

Lørdag omtalte Xie samtalene med Kerry som «åpenhjertig, vennlig, positiv og framfor alt konstruktiv».

– Vi er enige om å fortsette de formelle samtalene, også ansikt til ansikt, også etter at klimatoppmøtet er ferdig, sier Xie.

Kina stanset klimadialogen med USA etter at den amerikanske kongresslederen Nancy Pelosi besøkte Taiwan i august.

Kina og USA er landene med desidert størst klimautslipp i verden. Hva de velger å gjøre med sine utslipp, er derfor helt avgjørende for kampen mot den globale oppvarmingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer