Kina om bildene fra Butsja: - Dypt foruroligende

Bildene av døde sivile i gatene i den ukrainske byen Butsja, er «dypt foruroligende», sier kinesiske myndigheter. De tar til orde for en etterforskning.

En ukrainsk soldat undersøker et lik i en av Butsjas gater for å sjekke om det er festet eksplosiver til liket. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
En ukrainsk soldat undersøker et lik i en av Butsjas gater for å sjekke om det er festet eksplosiver til liket. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Rapportene og bildene av døde sivile i Butsja er dypt foruroligende, sier talsperson Zhao Lijian i det kinesiske utenriksdepartementet, skriver Bloomberg.

Han sier at Kina er svært bekymret for de sivile i Ukraina, og sier at de støtter alle initiativer og tiltak som bidrar til å lindre den humanitære krisen i Ukraina.

– Kina er beredt til å fortsette samarbeidet med det internasjonale samfunnet for å hindre at sivile blir rammet, sier Zhao.

Zhao uttalelser ligner de som Kinas FN-ambassadør Zhang Jun uttalte tirsdag. Zhang gjentok samtidig også Kinas holdning om at sanksjoner mot Russland ikke vil påvirke landets framferd i Ukraina.

Søndag opplyste ordføreren i Butsja utenfor Kyiv at minst 300 sivile ble drept under den russiske okkupasjonen av byen. Bilder fra internasjonale medier, som viser døde sivile i gatene og en massegrav ved byens kirke, har blitt møtt med fordømmelse fra en rekke land.

Kina har hittil ikke fordømt den russiske invasjonen av Ukraina og avsto å stemme da FNs hovedforsamling i forrige måned gjorde det. Hendelsene i Butsja, som har blitt møtt med fordømmelse i Vesten, kan imidlertid bidra til å legge press på kinesiske myndigheter. Også India, et land som tidligere har unnlatt å kritisere Russland, kom tirsdag med en fordømmelse av drapene i Butsja, skriver Reuters.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer