Kina om bildene fra Butsja: - Dypt foruroligende

Bildene av døde sivile i gatene i den ukrainske byen Butsja, er «dypt foruroligende», sier kinesiske myndigheter. De tar til orde for en etterforskning.

En ukrainsk soldat undersøker et lik i en av Butsjas gater for å sjekke om det er festet eksplosiver til liket. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
En ukrainsk soldat undersøker et lik i en av Butsjas gater for å sjekke om det er festet eksplosiver til liket. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Rapportene og bildene av døde sivile i Butsja er dypt foruroligende, sier talsperson Zhao Lijian i det kinesiske utenriksdepartementet, skriver Bloomberg.

Han sier at Kina er svært bekymret for de sivile i Ukraina, og sier at de støtter alle initiativer og tiltak som bidrar til å lindre den humanitære krisen i Ukraina.

– Kina er beredt til å fortsette samarbeidet med det internasjonale samfunnet for å hindre at sivile blir rammet, sier Zhao.

Zhao uttalelser ligner de som Kinas FN-ambassadør Zhang Jun uttalte tirsdag. Zhang gjentok samtidig også Kinas holdning om at sanksjoner mot Russland ikke vil påvirke landets framferd i Ukraina.

Søndag opplyste ordføreren i Butsja utenfor Kyiv at minst 300 sivile ble drept under den russiske okkupasjonen av byen. Bilder fra internasjonale medier, som viser døde sivile i gatene og en massegrav ved byens kirke, har blitt møtt med fordømmelse fra en rekke land.

Kina har hittil ikke fordømt den russiske invasjonen av Ukraina og avsto å stemme da FNs hovedforsamling i forrige måned gjorde det. Hendelsene i Butsja, som har blitt møtt med fordømmelse i Vesten, kan imidlertid bidra til å legge press på kinesiske myndigheter. Også India, et land som tidligere har unnlatt å kritisere Russland, kom tirsdag med en fordømmelse av drapene i Butsja, skriver Reuters.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer