Kinesiske myndigheter bekrefter at det nye viruset smitter mellom mennesker. Her er reisende på den internasjonale flyplassen i Beijing tidligere i januar. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Kinesiske myndigheter bekrefter at det nye viruset smitter mellom mennesker. Her er reisende på den internasjonale flyplassen i Beijing tidligere i januar. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix Vis mer

Kina: Nytt virus smitter mellom mennesker

Et nytt virus som kan føre til alvorlig lungesykdom, smitter mellom mennesker, bekrefter kinesiske myndigheter. Nærmere 220 personer har fått påvist smitten.

Publisert

Det nye coronaviruset fører til en lungebetennelse-lignende sykdom med symptomer som feber og pusteproblemer. Forskere mener at sykdommen kan ha smittet fra dyr til mennesker.

Frykten er at viruset smitter raskere enn først antatt. 217 påviste tilfeller var registrert i Kina mandag. Det er en tredobling fra søndag. Tre av de 217 pasientene er døde. 198 av tilfellene er registrert i Wuhan.

Viruset har de siste dagene også blitt påvist i Sør-Korea, Japan og Thailand.

Mandag sier Zhong Nanshan ved Kinas nasjonale helsekommisjon at det er bekreftet smitte mellom mennesker, melder den statlige kringkasteren CCTV.

Zhong er en kjent forsker som bidro til å avdekke omfanget av sars-utbruddet tidlig på 2000-tallet.

Forskere har slått alarm fordi det nye viruset ligner på coronaviruset sars, som i 2002–2003 tok livet av 650 mennesker i Kina og Hongkong. Det ble ikke påvist tilfeller i Skandinavia under epidemien.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.