Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina

Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina, sa utenriksminister Wang Yi i en samtale med USAs utenriksminister Antony Blinken.

Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina, sa utenriksminister Wang Yi i en samtale med USAs utenriksminister Antony Blinken. Her er Wang fotografert i Norge i 2020. Foto: Heiko Junge / NTB
Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina, sa utenriksminister Wang Yi i en samtale med USAs utenriksminister Antony Blinken. Her er Wang fotografert i Norge i 2020. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

De to snakket sammen på telefon lørdag, melder det kinesiske utenriksdepartementet. Wang sa at det må forhandlinger til for å løse krisen, samt samtaler om å skape en balansert europeisk sikkerhetsmekanisme.

Kina mener at USA og Europa må ta i betraktning hvordan Natos ekspansjon østover påvirker Russlands sikkerhet negativt.

Blinken sa at verden følger med for å se hvilke land som «står opp for frihet og suverenitetsprinsipper». Videre sa han at verden handler unisont i motstand mot Russlands aggresjon, og med å forsikre at Moskva betaler en dyr pris, ifølge amerikansk UD.

Kina har, i motsetning til USA, EU og deres allierte, ikke ilagt Russland sanksjoner etter invasjonen av Ukraina forrige uke.

Beijing sier at suvereniteten og den territorielle integriteten til alle land bør respekteres, men at sanksjoner skaper nye problemer og forstyrrer arbeid mot politisk enighet.

Mer om