Kina med overraskende utspill til USA

Kinas nye statsminister Li Qiang sier at Kina og USA bør samarbeide tettere.

Kinas nye statsminister Li Qiang tar til orde for mer samarbeid mellom USA og Kina. Han anklager videre USA for å forsøke å isolere Kina. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Kinas nye statsminister Li Qiang tar til orde for mer samarbeid mellom USA og Kina. Han anklager videre USA for å forsøke å isolere Kina. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Vis mer
Publisert

De to supermaktene er allerede tett forbundet økonomisk og når det kommer til handel, poengterte Li på sin første pressekonferanse.

– Kina og USA kan og må samarbeide. Innringing og utelatelse er ikke i noens interesse, la han til. Tidligere har Kinas president Xi Jinping anklaget Washington for å forsøke å stanse Kinas vekst ved oppdemmingspolitikk og isolering.

Lis tone var relativt forsonende sammenlignet med Xi og utenriksminister Qin Gang. Forholdet mellom landene har vært spent de siste månedene på grunn av Taiwan og etter nedskytingen av det USA mener er en kinesisk spionballong utenfor den amerikanske østkysten.

Kina sier det dreier seg om en værballong på avveie.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer