Kina kaller situasjonen i Ukraina dyster

Kinas statsminister Li Keqiang sier at situasjonen i Ukraina er dyster, og tilbyr Beijings hjelp i å arbeide for fred.

En stor TV-skjerm på et kjøpesenter viste fredag statsminister Li Keqiangs pressekonferanse. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
En stor TV-skjerm på et kjøpesenter viste fredag statsminister Li Keqiangs pressekonferanse. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB Vis mer
Publisert

Li uttalte seg på en pressekonferanse fredag etter avslutningen av den årlige sesjonen i Folkekongressen. Der kalte han situasjonen i Ukraina dyster, og sa at Beijing står klar til å spille en positiv rolle for fred. Men han unnlot å kritisere Russland.

– Vi støtter og oppfordrer til alle forsøk som fremmer en fredelig løsning på krisen. Den presserende oppgaven nå er å hindre spenningen fra å eskalere eller til og med komme ut av kontroll, sa Li.

Kina har i stor grad tatt Russlands side i konflikten. Russland nekter å bruke ord som «krig» og «invasjon», og sier det dreier seg om en militæroperasjon.

USA har anklaget Kina for å bidra til å spre falske nyheter og feilinformasjon som stammer fra Russland.

Li fikk spørsmål om Kina kommer til å avstå fra å fordømme Russland, men han svarte ikke direkte på det, melder Reuters. Han sa heller ikke noe om Kina kan kommer til å øke sin økonomiske støtte til Russland nå som Russland møtes av stadig flere sanksjoner fra andre land.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer