Kina kaller Hongkong-protester terrorisme

Kinesiske myndigheter går hardt ut mot demonstranter som har kastet molotovcocktails mot politi i Hongkong, og knytter dem nå til «terrorisme».

Beijings talsmann for regjeringens Hongkong-kontor, Yang Guang, antyder at demonstranter i Hongkong kan anses som terrorister. Foto: AP / NTB scanpix
Beijings talsmann for regjeringens Hongkong-kontor, Yang Guang, antyder at demonstranter i Hongkong kan anses som terrorister. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Hongkongs radikale demonstranter har gjentatte ganger brukt ekstremt farlige redskap for å angripe politi. Det utgjør allerede en alvorlig form for kriminalitet, og viser også de første tegnene på terrorisme, sier talsmann Yang Guang ved den kinesiske regjeringens Hongkong-kontor.

– Dette er et hensynsløst overtramp mot Hongkongs lov og orden, sa han på en pressebrifing i Beijing mandag.

Regjeringen på fastlandet trapper dermed opp retorikken mot demokratiaktivistene i den tidligere britiske kolonien.

I forrige uke sa Guang at de som leker med ilden, også vil dø av den.

Demonstranter har i flere uker protestert mot et lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina. Lovforslaget ble til slutt trukket. Senere har demonstrasjonene fortsatt, med nye krav som at Hongkongs Beijing-utpekte leder Carrie Lam må gå av, at det må holdes demokratiske valg, at pågrepne fra tidligere demonstrasjoner må løslates, og at politiet må granske bruk av makt mot demonstranter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer