Kina kaller Hongkong-protester terrorisme

Kinesiske myndigheter går hardt ut mot demonstranter som har kastet molotovcocktails mot politi i Hongkong, og knytter dem nå til «terrorisme».

Beijings talsmann for regjeringens Hongkong-kontor, Yang Guang, antyder at demonstranter i Hongkong kan anses som terrorister. Foto: AP / NTB scanpix
Beijings talsmann for regjeringens Hongkong-kontor, Yang Guang, antyder at demonstranter i Hongkong kan anses som terrorister. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Hongkongs radikale demonstranter har gjentatte ganger brukt ekstremt farlige redskap for å angripe politi. Det utgjør allerede en alvorlig form for kriminalitet, og viser også de første tegnene på terrorisme, sier talsmann Yang Guang ved den kinesiske regjeringens Hongkong-kontor.

– Dette er et hensynsløst overtramp mot Hongkongs lov og orden, sa han på en pressebrifing i Beijing mandag.

Regjeringen på fastlandet trapper dermed opp retorikken mot demokratiaktivistene i den tidligere britiske kolonien.

I forrige uke sa Guang at de som leker med ilden, også vil dø av den.

Demonstranter har i flere uker protestert mot et lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina. Lovforslaget ble til slutt trukket. Senere har demonstrasjonene fortsatt, med nye krav som at Hongkongs Beijing-utpekte leder Carrie Lam må gå av, at det må holdes demokratiske valg, at pågrepne fra tidligere demonstrasjoner må løslates, og at politiet må granske bruk av makt mot demonstranter.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer