Kina innfører sanksjoner mot Pelosi

Kinesiske myndigheter vil innføre sanksjoner mot lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi. Bakgrunnen er hennes besøk på Taiwan tidligere i uka.

Nancy Pelosi (ved talerstolen) talte under et besøk på Taiwan onsdag. Taiwans president Tsai Ing-wen (andre f.h.) følger med på talen. Foto: Taiwan Presidential Office via AP/NTB
Nancy Pelosi (ved talerstolen) talte under et besøk på Taiwan onsdag. Taiwans president Tsai Ing-wen (andre f.h.) følger med på talen. Foto: Taiwan Presidential Office via AP/NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det opplyser Kinas utenriksdepartement fredag. I uttalelsen heter det at Pelosis besøk på Taiwan er provoserende og undergraver Kinas suverenitet og territorielle integritet.

Både Pelosi og hennes nærmeste familie vil bli ilagt sanksjoner, men departementet opplyser ikke hva de vil innebære.

Pelosi ankom Taiwan tirsdag og var på øya i under et døgn. Regjeringen i Kina reagerte svært sterkt på besøket og igangsatte torsdag sine største militærøvelser noensinne i farvannene utenfor Taiwan.

Kina anser den selvstyrte øya Taiwan som en del av sitt territorium. USAs utenriksminister Antony Blinken kaller de kinesiske militærøvelsene en overreaksjon og en betydelig opptrapping.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer