Kina hedrer sine coronadøde

Kina stoppet opp i tre minutter lørdag for å minnes over 3.000 pasienter og medisinsk personell som har dødd av koronaviruset.

Folk stanset opp over hele landet da Kina mintes de over 3.000 som har dødd av coronaviruset. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Folk stanset opp over hele landet da Kina mintes de over 3.000 som har dødd av coronaviruset. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 10 lørdag morgen lokal tid stoppet folk på fortauene, mens biler, busser og tog blåste i hornene og luftvernsirenene ulte til minne om de døde.

I Wuhan, der epidemien startet i desember, sto leger og sykepleiere med bøyde hoder utenfor Tongji-sykehuset, mange av dem kledd i beskyttelsesdraktene som er blitt et kjent syn.

– Jeg føler stor sorg for våre kolleger og pasienter som døde, sa Xu, en sykepleier som har jobbet på frontlinjen, mens hun tørket bort tårer.

Statlige medier viste president Xi Jinping og andre tjenestemenn stående utenfor en regjeringsbygning i Beijing, mens flagget vaiet på halv stang på Tiananmen-plassen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer