Kina har sendt tre astronauter til verdensrommet

Tre kinesiske astronauter ble tirsdag sendt opp i verdensrommet, hvor de skal være rundt fem måneder på romstasjonen Tiangong.

Raketten med de tre kinesiske astronautene ble skutt opp i Jiuquan tirsdag morgen lokal tid. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Raketten med de tre kinesiske astronautene ble skutt opp i Jiuquan tirsdag morgen lokal tid. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av dem er professor Gui Haichao, Kinas første sivile romfarer. Alle tidligere kinesiske astronauter har vært tilknyttet militæret.

Gui jobber ved institutt for luft- og romfart ved Beihang-universitet. Sjefen for oppdraget er Jing Haipeng, som nå har lagt ut på sin fjerde romferd, ifølge statlige medier. Den tredje som er sendt opp, er ingeniør Zhu Yangzhu.

Oppskytingen skjedde tirsdag morgen lokal tid i Jiuquan, som ligger nordvest i Kina. Myndighetene i Kina bruker store pengesummer på sitt romprogram i et forsøk på å ta igjen romfartsnasjonene USA og Russland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer